T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / MERKEZ - Yalova-Termal Fen Lisesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İL PROGRAMI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları; İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN' un 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumu ile başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yapılan törene; İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN, il protokolü üyeleri, ilimizdeki resmi dairelerin müdürleri, okul ve kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.

Meydandaki törenin ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Termal Fen Lisesi tarafından hazırlanan program ilgiyle izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Müdürümüz; "Gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutluyorum. Yüzyıllardır Anadolu coğrafyasında huzur iklimini oluşturan, hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunu topluma aşılayan hep öğretmenlerimiz olmuştur. Bizler, "Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür." diyerek öğretmene hürmeti zirvelere çıkaran bir anlayıştan geliyoruz. Tarihimizin gösterdiği bu hürmet, öğretmenlerimizi, necip milletimizin baş tacı yapmıştır. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. Biliyoruz ki milli ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek.

Sizlere emanet edilen yavrularımızı çalışkan, vicdanının sesini dinleyen, haktan, doğrudan yana, bize, bizim olana yabancılaşmayan, maziden aldığı güçle atinin ışığını özleyen birer fert olarak yetiştirmenin şeref ve gururu sizlerin olacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Sizlerin de müşahede ettiği gibi, Yalova, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, hepimizi gururlandıran çok önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimizle daha iyi bir nesil yetiştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız" dedi.

Program sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, lise öğrencileri arasında düzenlenen deneme ve öğretmenler arasında düzenlelen anı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Valimiz Sayın Muammer EROL, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN ve protokol üyeleri tarafından verildi.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN, program sonrasında; "Mükemmel bir program icra eden Termal Fen Lisemizin kıymetli eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

26-11-201826-11-201826-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2018 - Güncelleme: 29.11.2019 09:03 - Görüntülenme: 799
  Beğen | 9  kişi beğendi