Tübitak 2204-A Bölge Finalinde 2. Olduk

Okulumuzun yoğun bir katılım sağladığı TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Proje Yarışmalarının bu yıl 55. si düzenlenmiş olup, bu yarışma için Biyoloji Öğretmenimiz Mehmet BAŞYİĞİT’in danışmanlığını yaptığı ve öğrencisi Gülin ÜLKÜ ile hazırladığı  "Ortaokul Fen Bilimleri Dersi Biyoloji Konularını Pekiştiren Oyun" adlı dijital proje bu yıl da Bursa Bölge Finallerine davet edildi.

04 – 07 Mart 2024 tarihleri arasında, Eskişehir Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinin katıldığı ve toplam 199 Biyoloji projesinin arasından bölgeye davet edilen 16 proje, bölge finalinde sergilendi.  Bursa Bölge Finali Yarışmalarında sunduğu özgün projeyle sergi alanında konuk öğrenciler tarafından beğeni toplayan ve dikkatleri çeken Yalova Termal Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet BAŞYİĞİT ve öğrencimiz Gülin ÜLKÜ, kıyasıya bir yarışın ardından küçük bir puan farkıyla 55. TÜBİTAK 2204-A Liseler Arası Proje Yarışmaları’nın Bursa bölge ikincisi olarak hem okulumuz hem de Yalova ili adına örnek bir başarıya imza attı.

Yalova Termal Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet BAŞYİĞİT şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz uzun yıllardır, projelerle yoğun bir şekilde çalışıyorlardı.  Daha önceki yıllarda da hazırladığımız projeler bölge finallerine çağrılarak değerlendirilmişti. Bu başarıların bizlere her seferinde daha yoğun bir çalışma azmi aşılaması, her geçen gün bir adım daha ilerlememizi sağladı. Birçok öğrenciyle sene başından itibaren hassas bir çaba ve çalışma ile yürüttüğümüz 15 proje arasından, ortaya çıkan bu başarılı neticenin bundan sonraki bilimsel çalışmalara örnek ve basamak teşkil etmesini temennî ederim.  Öğrencim Gülin ÜLKÜ ve ailesini kutlar, yardımlarını eksik etmeyen Okul Müdürümüz Zeynep HACIBEKTAŞOĞLU’na ve öğrencilerimize, desteklerini esirgemeyen Yalova İl Milli Eğitim Müdürü’müz Halil İbrahim AKMEŞE ve il müdürlüğü çalışanlarına, TÜBİTAK Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç YILDIZ’a ve bölge sergisi organizasyonunda emeği geçen herkese ayrıca teşekkürlerimi sunarım.”

Öğretmenimiz Mehmet BAŞYİĞİT’i ve öğrencimiz Gülin ÜLKÜ’ yü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

09-03-202409-03-202409-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Yayın: 09.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 18:45 - Görüntülenme: 471